Wanneer je kiest voor Sanum kies je voor transparantie

We zijn experts in webdesign, SEO, e-commerce, branding & internetmarketing diensten.

 
Contact
Post adres

Zinkstraat 24, 4823AD Breda

Enail

info@sanumwebdesign.nl

Telefoon

076 204 5313

Whats app

076 204 5313

Google Display Campagnes

In de wereld van online adverteren is het van essentieel belang om je boodschap op de juiste plekken aan de juiste doelgroep te presenteren. Een van de krachtigste tools die adverteerders ter beschikking hebben voor deze taak, is de Google Display-campagne. Met miljoenen websites, apps en platforms als partner biedt het Google Display Netwerk een schat aan mogelijkheden om je merk te promoten, verkeer te genereren, leads te verzamelen en conversies te realiseren. In dit uitgebreide blog gaan we dieper in op het opzetten en optimaliseren van Google Display-campagnes voor maximaal succes.

Het Belang van Display Adverteren

Display adverteren is een belangrijk onderdeel van online marketingstrategieën geworden. In tegenstelling tot zoekmachine-advertenties (SEA), die tekstgebaseerd zijn en verschijnen in zoekresultaten, bevatten display-advertenties visuele elementen zoals afbeeldingen, video’s en interactieve media. Deze advertenties verschijnen op een breed scala aan websites en apps, zodat adverteerders potentiële klanten kunnen bereiken terwijl ze surfen, video’s bekijken of apps gebruiken.

Display-advertenties zijn effectief om verschillende redenen:

 • Visuele aantrekkingskracht: Beeldmateriaal en multimedia trekken de aandacht van gebruikers, waardoor ze meer betrokken raken bij de boodschap van de advertentie.

 • Brede doelgroep: Het Google Display Netwerk bereikt miljoenen websites en apps, wat betekent dat je een diverse doelgroep kunt aanspreken.

 • Meerdere advertentie-indelingen: Je kunt kiezen uit verschillende advertentie-indelingen, waaronder beeldadvertenties, videoadvertenties, responsieve advertenties en meer, om je boodschap aan te passen aan je doelgroep.

 • Mogelijkheden voor remarketing: Display-advertenties stellen je in staat om gebruikers te bereiken die eerder interactie hebben gehad met je website of advertenties, waardoor je conversiekansen vergroot.

Nu we begrijpen waarom display-advertenties belangrijk zijn, laten we eens kijken naar de stappen om een effectieve Google Display-campagne op te zetten.

Doelstellingen Bepalen

Het begint allemaal met het stellen van duidelijke doelstellingen voor je Google Display-campagne. Wat wil je bereiken met je advertenties? Enkele veelvoorkomende doelstellingen zijn:

 • Verkeer genereren: Als je de nadruk wilt leggen op het aantrekken van meer bezoekers naar je website, is het meten van klikken en paginaweergaven van belang.

 • Leadgeneratie: Als je e-mailadressen, inschrijvingen of andere contactinformatie wilt verzamelen, is het verzamelen van leads je belangrijkste doelstelling.

 • Conversies: Als je wilt dat mensen specifieke acties ondernemen, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een dienst, dan draait het om het meten van conversies.

 • Bekendheid en branding: Soms is het doel om gewoon de zichtbaarheid van je merk te vergroten. In dat geval kan het meten van merkbekendheid een belangrijke KPI zijn.

Het is van cruciaal belang om meetbare doelstellingen vast te stellen, omdat deze de basis vormen voor het meten van het succes van je campagne.

Targeting en Doelgroep bepaling

Het succes van je Google Display-campagne hangt sterk af van hoe goed je je doelgroep definieert en target. Google biedt een breed scala aan targetingopties om ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste mensen. Enkele belangrijke targetingopties zijn:

 • Demografische targeting: Dit omvat leeftijd, geslacht, gezinsstatus en inkomen. Hiermee kun je je richten op specifieke groepen die overeenkomen met je ideale klantprofiel.

 • Interesses en gedrag: Je kunt doelgroepen targeten op basis van hun interesses, online gedrag en aankoopgeschiedenis. Bijvoorbeeld, als je sportschoenen verkoopt, kun je mensen targeten die geïnteresseerd zijn in sport en fitness.

 • Plaatsing: Je kunt specifieke websites en apps selecteren waarop je advertenties wilt weergeven. Dit kan handig zijn als je weet dat je doelgroep zich vaak op bepaalde sites bevindt.

 • Trefwoorden: Je kunt trefwoorden gebruiken om je advertenties weer te geven op basis van de inhoud van websites en apps. Dit is vergelijkbaar met zoekmachine-advertenties, maar dan gericht op display.

 • Remarketing: Dit stelt je in staat om gebruikers te bereiken die eerder interactie hebben gehad met je website of advertenties. Dit is een krachtige manier om potentiële klanten te bereiken die al interesse hebben getoond in je producten of diensten.

 • Contextuele targeting: Hierbij worden advertenties weergegeven op basis van de context van de inhoud op een pagina. Als bijvoorbeeld een artikel over reizen gaat, kunnen reisgerelateerde advertenties worden weergegeven.

Het is essentieel om je targetingstrategie af te stemmen op je doelstellingen en je doelgroep nauwkeurig te definiëren. Een te brede targeting kan leiden tot verspilling van advertentiebudget, terwijl te strikte targeting je bereik kan beperken.

Budgetbepaling

Het bepalen van je advertentiebudget is een cruciale stap bij het opzetten van een Google Display-campagne. Je moet ervoor zorgen dat je voldoende financiële middelen hebt om je campagne uit te voeren en je doelstellingen te bereiken. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Dagelijks budget: Stel een dagelijks budget in, wat het bedrag is dat je elke dag bereid bent uit te geven aan je campagne. Google zal proberen om je dagelijkse budget niet te overschrijden.

 • Campagnebudget: Bepaal ook een totaal budget voor je gehele campagne. Dit kan je helpen om controle te houden over je totale advertentie-uitgaven.

 • Biedingen: Bedenk hoeveel je bereid bent te bieden voor advertentievertoningen. Google biedt verschillende biedingsstrategieën, waaronder kosten per klik (CPC), kosten per duizend vertoningen (CPM), en kosten per acquisitie (CPA).

Je budget moet afgestemd zijn op je doelstellingen en de concurrentie in je branche. Houd er rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om je budget aan te passen naarmate je campagne vordert en je meer inzicht krijgt in de prestaties.

Creatieve Elementen Ontwikkelen

Een cruciaal aspect van een succesvolle Google Display-campagne is het ontwikkelen van aantrekkelijke creatieve elementen voor je advertenties. Dit omvat afbeeldingen, video’s, teksten en andere mediabestanden die de aandacht van je doelgroep trekken.

Hier zijn enkele tips voor het maken van effectieve display-advertenties:

 • Duidelijke boodschap: Zorg voor een heldere en beknopte boodschap in je advertentietekst en visuele elementen. Gebruik duidelijke taal en communicatiestijl.

 • Aantrekkelijke visuele inhoud: Beeldmateriaal is van groot belang in display-advertenties. Zorg voor kwaliteitsafbeeldingen en video’s die relevant zijn voor je boodschap.

 • Responsieve advertenties: Overweeg het gebruik van responsieve advertenties, die automatisch worden aangepast aan verschillende advertentieformaten en apparaten.

 • Call-to-action (CTA): Voeg een duidelijke CTA toe, zoals “Koop nu,” “Lees meer” of “Aanmelden.” Dit moedigt gebruikers aan om actie te ondernemen.

 • Testen en optimaliseren: Voer A/B-tests uit met verschillende advertentievarianten om te bepalen welke het beste presteren. Experimenteer met verschillende koppen, afbeeldingen en CTA’s.

Campagne Opzetten

Nu je doelstellingen, targeting, budget en creatieve elementen hebt bepaald, is het tijd om je Google Display-campagne daadwerkelijk op te zetten in Google Ads. Hier zijn de basisstappen voor het opzetten van je campagne:

 1. Log in op Google Ads: Als je nog geen Google Ads-account hebt, moet je er een aanmaken. Dit is een eenvoudig proces waarbij je je bedrijfsinformatie verstrekt.

 2. Klik op “Campagnes” in het linkerzijmenu: Hier kun je een nieuwe campagne maken.

 3. Kies “Display-campagne” als je campagnetype: Google Ads biedt verschillende campagnetypen, maar voor display-advertenties kies je “Display-campagne.”

 4. Selecteer je campagnesubtype: Je kunt kiezen uit verschillende subtypen, waaronder standaardweergave, winkelvertoningen, app-promotie en meer. Kies het subtype dat het beste aansluit bij je doelstellingen.

 5. Vul de basisinformatie in: Geef je campagne een naam en selecteer de locaties waar je advertenties worden weergegeven.

 6. Selecteer je doelstelling: Kies de doelstelling die je in stap 1 hebt bepaald. Dit helpt Google Ads om je campagne te optimaliseren voor je specifieke doelstellingen.

 7. Biedingsstrategie en budget: Stel je biedingsstrategie in en geef je dagelijkse budget op. Je kunt ook geavanceerde instellingen configureren, zoals planning en apparaten.

 8. Targeting: Configureer je doelgroepen en targetingopties, zoals demografische gegevens, trefwoorden en plaatsingen.

 9. Advertentiegroepen en advertenties: Maak advertentiegroepen en voeg je creatieve elementen toe. Hier kun je ook biedingen instellen voor elke advertentiegroep.

 10. Bevestig en start: Controleer je campagne-instellingen en klik op “Campagne starten” om je display-campagne te lanceren.

Monitoring en Optimalisatie

Het werk is niet gedaan zodra je Google Display-campagne live gaat. Actieve monitoring en optimalisatie zijn van essentieel belang om het maximale rendement uit je campagne te halen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Prestatieanalyse: Gebruik de rapportagetools van Google Ads om de prestaties van je campagne te volgen. Let op klikfrequentie (CTR), conversies, kosten per conversie, vertoningen en andere relevante KPI’s.

 • A/B-testen: Blijf experimenteren met verschillende advertentievarianten om te bepalen welke het beste presteren. Test verschillende koppen, afbeeldingen en CTA’s.

 • Budgetbeheer: Houd je budget in de gaten en pas dit aan waar nodig. Als een advertentiegroep goed presteert, overweeg dan om meer budget toe te wijzen.

 • Uitsluitingszoekwoorden: Voeg zoekwoorden toe die je wilt uitsluiten, zodat je advertenties niet worden weergegeven bij irrelevante zoekopdrachten.

 • Concurrentieanalyse: Blijf op de hoogte van wat je concurrenten doen en pas je strategie indien nodig aan.

 • Remarketing: Als je remarketing hebt ingesteld, evalueer dan de prestaties van je remarketingadvertenties en pas deze aan om gebruikers te blijven bereiken.

 • Landelijke campagnes: Als je meerdere advertentiecampagnes hebt, verdeel je budget op basis van de prestaties. Investeer meer in de meest succesvolle campagnes.

De displaycampagne laten werken

Het opzetten van een Google Display-campagne is een krachtige manier om je merk te promoten, verkeer naar je website te genereren, leads te verzamelen en conversies te realiseren. Het succes van je campagne hangt af van het stellen van duidelijke doelstellingen, nauwkeurige targeting, effectieve creatieve elementen en voortdurende monitoring en optimalisatie.

Met de mogelijkheden van het Google Display Netwerk en de juiste strategieën kun je je online aanwezigheid vergroten en je bedrijf laten groeien. Blijf leren en experimenteren, want de wereld van display-adverteren is voortdurend in beweging, en wat vandaag werkt, kan morgen veranderen. Met de juiste aanpak kun je een succesvolle Google Display-campagne opzetten en je zakelijke doelstellingen bereiken.