Wanneer je kiest voor Sanum kies je voor transparantie

We zijn experts in webdesign, SEO, e-commerce, branding & internetmarketing diensten.

 
Contact
Post adres

Zinkstraat 24, 4823AD Breda

Enail

info@sanumwebdesign.nl

Telefoon

076 204 5313

Whats app

076 204 5313

Hoe Voeg je een “No Follow” Link Toe aan WordPress

In de wereld van SEO (Search Engine Optimization) is het toevoegen van links naar je website een essentiële strategie om de zichtbaarheid en autoriteit van je site te vergroten. Echter, niet alle links zijn gelijk gemaakt. Soms wil je voorkomen dat zoekmachines de link volgen en de linkjuice doorgeven aan de gekoppelde pagina. Dit is waar de “no follow” link attribuut van pas komt. In deze stap-voor-stap gids laten we zien hoe je een “no follow” link toevoegt aan WordPress.

Open de WordPress Editor

Log in op je WordPress dashboard en ga naar het bericht of de pagina waar je de link wilt toevoegen. Klik op “Berichten” of “Pagina’s” en open het bericht of de pagina die je wilt bewerken.

Voeg de Link Toe

Selecteer de tekst of afbeelding waaraan je de link wilt toevoegen. Klik vervolgens op de knop “Link toevoegen” in de werkbalk van de editor. Een pop-upvenster verschijnt waarin je de URL kunt invoeren waarnaar je wilt linken.

Schakel de “No Follow” Optie In

Onderaan het pop-upvenster vind je een optie genaamd “Linkrelatie (optioneel)”. Klik op het uitklapmenu en selecteer “Nofollow”. Dit vertelt zoekmachines om de link niet te volgen en geen linkjuice door te geven aan de gekoppelde pagina.

Voeg de Link Toe

Nadat je de URL hebt ingevoerd en de “no follow” optie hebt ingeschakeld, klik je op de knop “Link toevoegen” om de link aan je tekst of afbeelding toe te voegen. De tekst of afbeelding wordt nu klikbaar en zal als een “no follow” link worden behandeld.

Controleer en Publiceer

Controleer of de link correct is toegevoegd en dat de “no follow” attribuut is ingeschakeld. Als alles er goed uitziet, klik dan op de knop “Bijwerken” of “Publiceren” om je wijzigingen op te slaan en de link live te maken op je website.

En dat is alles! Met deze eenvoudige stappen kun je een “no follow” link toevoegen aan WordPress. Of je nu wilt voorkomen dat zoekmachines bepaalde pagina’s indexeren, of gewoon meer controle wilt over de linkjuice op je site, het toevoegen van “no follow” links is een handige strategie in je SEO-arsenaal