Wanneer je kiest voor Sanum kies je voor transparantie

We zijn experts in webdesign, SEO, e-commerce, branding & internetmarketing diensten.

 
Contact
Post adres

Zinkstraat 24, 4823AD Breda

Enail

info@sanumwebdesign.nl

Telefoon

076 204 5313

Whats app

076 204 5313

Linkbuildingtechnieken die je SEO-rankings zullen verbeteren

In de steeds veranderende wereld van SEO blijft linkbuilding een van de meest cruciale en uitdagende aspecten van digitale marketing. Linkbuilding bestaat uit het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website, wat de ranking van je website in zoekmachines zoals Google kan verbeteren. Niet alle links zijn echter gelijk en sommige kunnen zelfs schadelijk zijn voor de ranking van uw website. Met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met 10 bewezen linkbuildingtechnieken die niet alleen je SEO-ranking zullen verbeteren, maar je ook zullen helpen om straffen van zoekmachines te voorkomen. Van gastposten tot gebroken linkbuilding, deze tactieken zijn getest en effectief gebleken in het stimuleren van website autoriteit, het verhogen van verkeer en uiteindelijk het verbeteren van je online aanwezigheid. Dus, zonder verder oponthoud, laten we duiken in de wereld van linkbuilding en beginnen met klimmen op de ranglijst!

Inleiding tot linkbuilding

Linkbuilding is een techniek die wordt gebruikt om hyperlinks van andere websites naar jouw website te verkrijgen. Het doel hiervan is om de autoriteit en betrouwbaarheid van je website te vergroten en zo hoger te ranken in zoekmachines. Het verkrijgen van kwalitatieve links is echter geen eenvoudige taak en vereist tijd, geduld en strategie. Er zijn veel technieken die je kunt gebruiken om links te verkrijgen, maar niet allemaal zijn even effectief. Het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om je SEO-rangschikkingen te verbeteren en straffen van zoekmachines te voorkomen.

Waarom linkbuilding belangrijk is voor SEO

Linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten van SEO. Zoekmachines zoals Google gebruiken links als een belangrijke factor bij het bepalen van de autoriteit en betrouwbaarheid van een website. Hoe meer kwalitatieve links je website heeft, hoe hoger je website zal ranken in zoekmachines. Linkbuilding is daarom cruciaal voor het verbeteren van je SEO-rangschikkingen en het vergroten van je online aanwezigheid.

Linkbuilding-technieken die nog steeds werken in 2021

### Gastbloggen

Gastbloggen is een van de meest populaire linkbuilding-technieken. Het gaat hierbij om het schrijven van artikelen voor andere websites in jouw niche en het plaatsen van een link naar jouw website in het artikel of de auteurbiografie. Gastbloggen is een geweldige manier om kwalitatieve links te verkrijgen en om jezelf en je website te promoten bij een nieuw publiek.

### Broken link building

Broken link building is een techniek die inhoudt dat je andere websites helpt om hun kapotte links te vinden en te vervangen door nieuwe links naar jouw website. Dit is een slimme manier om links te verkrijgen, omdat je de website-eigenaren helpt om hun website te verbeteren en tegelijkertijd kwalitatieve links voor jezelf krijgt.

### Skyscraper engineering

Skyscraper engineering is een techniek die inhoudt dat je bestaande content op websites in jouw niche analyseert en vervolgens betere en uitgebreidere content maakt. Vervolgens neem je contact op met de website-eigenaren die naar de oorspronkelijke content linkten en vraag je of ze de link naar jouw nieuwe content willen vervangen. Deze techniek vereist veel inspanning, maar kan zeer effectief zijn bij het verkrijgen van kwalitatieve links.

### Infographic bereik

Infographics zijn visuele weergaven van informatie en kunnen zeer effectief zijn bij het verkrijgen van kwalitatieve links. Maak een informatieve en interessante infographic over een onderwerp in jouw niche en deel deze op social media en op jouw eigen website. Vraag vervolgens aan andere websites in jouw niche of ze jouw infographic willen delen en een link naar jouw website willen opnemen.

### Bronpagina linkbuilding

Een bronpagina is een pagina op een website die links bevat naar andere relevante en nuttige bronnen op het internet. Deze pagina’s zijn vaak bedoeld voor het bieden van waardevolle informatie aan de bezoekers van een website. Door contact op te nemen met de website-eigenaren en hen te vragen of ze een link naar jouw website willen opnemen op hun bronpagina, kun je kwalitatieve links verkrijgen.

### HARO (Help a journalist)

HARO is een platform dat journalisten en bronnen met elkaar verbindt. Je kunt je aanmelden als bron en vervolgens e-mails ontvangen van journalisten die op zoek zijn naar informatie over jouw niche. Door een waardevolle bron van informatie te zijn voor journalisten, kun je kwalitatieve links verkrijgen wanneer ze jouw informatie in hun artikel opnemen.

### Influencer bereiken

Influencer marketing is een populaire marketingtactiek waarbij je samenwerkt met influencers in jouw niche om je website en producten te promoten. Door samen te werken met influencers die een groot aantal volgers hebben, kun je kwalitatieve links verkrijgen en je online aanwezigheid vergroten.

### Backlink-analyse van concurrenten

Een andere effectieve manier om kwalitatieve links te verkrijgen, is door de backlinks van je concurrenten te analyseren. Gebruik tools zoals Ahrefs om de backlinks van je concurrenten te bekijken en zoek naar kansen om links te verkrijgen van dezelfde websites.

De do’s en don’ts van linkbuilding

Nu je bekend bent met enkele bewezen linkbuilding-technieken, is het belangrijk om ook te weten welke praktijken je moet vermijden. Hier zijn enkele do’s en don’ts van linkbuilding:

### Do’s

– Maak kwalitatieve content die het waard is om te linken

– Analyseer de backlinks van je concurrenten om kansen te vinden

– Bouw relaties op met andere websites in jouw niche

– Wees actief op social media en deel waardevolle informatie

– Maak gebruik van verschillende linkbuilding-technieken om je kansen te vergroten

### Don’ts

– Koop links of gebruik andere illegale praktijken om links te verkrijgen

– Gebruik geen spammy anchor-tekst in je links

– Plaats geen links op websites die niet relevant zijn voor jouw niche

– Plaats geen links op websites met een slechte reputatie

Conclusie

Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO en kan je helpen om hogere rangschikkingen te bereiken en je online aanwezigheid te vergroten. Door gebruik te maken van bewezen linkbuilding-technieken zoals gastbloggen, broken link building en skyscraper engineering, kun je kwalitatieve links verkrijgen en straffen van zoekmachines voorkomen. Vergeet niet om ook de do’s en don’ts van linkbuilding te volgen om jezelf te beschermen tegen straffen van zoekmachines. Met deze tips en technieken kun je aan de slag gaan met het verbeteren van je SEO-rangschikkingen en je online aanwezigheid vergroten.