Wanneer je kiest voor Sanum kies je voor transparantie

We zijn experts in webdesign, SEO, e-commerce, branding & internetmarketing diensten.

 
Contact
Post adres

Zinkstraat 24, 4823AD Breda

Enail

info@sanumwebdesign.nl

Telefoon

076 204 5313

Whats app

076 204 5313

Shopify website laten maken

In de huidige digitale tijdperk is het hebben van een online aanwezigheid van vitaal belang voor bedrijven van alle groottes. Een goed ontworpen en functionele website kan een krachtig hulpmiddel zijn om potentiële klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Als je een e-commercebedrijf runt of van plan bent er een te starten, is het hebben van een professionele en gebruiksvriendelijke website van cruciaal belang. Een van de populairste platforms voor het bouwen van e-commercewebsites is Shopify. In deze uitgebreide gids gaan we diep in op het proces van het laten maken van een Shopify-website en bespreken we alles wat je moet weten om succesvol online te verkopen.

Inhoudsopgave:

 1. Waarom een Shopify Website?
 2. Voorbereiding: Definieer je Doelen en Doelgroep
 3. Stappen voor het Laten Maken van een Shopify Website
  • 3.1. Kies een Geschikte Shopify Ontwikkelaar of Bureau
  • 3.2. Domeinregistratie en Hosting
  • 3.3. Ontwerp en Themakeuze
  • 3.4. Ontwikkeling van de Website
  • 3.5. Productinvoer en Categorieën
  • 3.6. Betalingsgateways en Beveiliging
  • 3.7. SEO-optimalisatie
  • 3.8. Testen en Kwaliteitsborging
  • 3.9. Lancering
 4. Onderhoud en Updates van je Shopify Website
 5. Tips voor Succesvolle Verkoop op Shopify
 6. Conclusie

Waarom een Shopify Website?

Voordat we dieper ingaan op het proces van het laten maken van een Shopify-website, is het belangrijk om te begrijpen waarom Shopify een populaire keuze is voor e-commerceondernemingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor Shopify:

 • Eenvoudig te gebruiken: Shopify staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond. Het platform biedt intuïtieve tools en functies om het bouwen en beheren van een website gemakkelijk te maken.

 • Geen zorgen over hosting: Shopify biedt hosting als onderdeel van hun dienstverlening. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over serverconfiguraties en onderhoud.

 • Veelzijdigheid: Of je nu een kleinere online winkel wilt opzetten of een grootschalige e-commerceoperatie wilt runnen, Shopify kan aan je behoeften voldoen. Het platform is schaalbaar en biedt tal van aanpassingsmogelijkheden.

 • Responsief ontwerp: Shopify-thema’s zijn standaard responsief, wat betekent dat je website er op zowel desktop- als mobiele apparaten goed uitziet en werkt.

 • Uitgebreide app-winkel: Shopify heeft een enorme app-winkel met talloze apps en extensies om de functionaliteit van je website uit te breiden en aan te passen aan je specifieke behoeften.

 • Krachtige marketingtools: Shopify biedt een scala aan marketingtools, van e-mailmarketing tot zoekmachineoptimalisatie (SEO), waarmee je je website effectief kunt promoten.

Voorbereiding: Definieer je Doelen en Doelgroep

Voordat je begint met het laten maken van je Shopify-website, is het cruciaal om je doelen en doelgroep duidelijk te definiëren. Dit zal de basis vormen voor de gehele ontwikkelingsfase. Overweeg de volgende vragen:

 • Wat wil je bereiken met je e-commercewebsite? Is het doel om producten te verkopen, leads te genereren, informatie te verstrekken, of een combinatie van deze doelen?

 • Wie is je doelgroep? Welke demografische gegevens hebben ze? Wat zijn hun interesses? Hoe gedragen ze zich online?

 • Wat onderscheidt jouw merk? Wat is je unieke verkoopvoorstel (USP)? Hoe ga je je onderscheiden van de concurrentie?

 • Welke producten of diensten ga je aanbieden? Zorg ervoor dat je een duidelijke lijst hebt van wat je wilt verkopen en welke informatie je over deze producten of diensten wilt verstrekken.

 • Wat is je budget? Bepaal hoeveel je bereid bent te investeren in de ontwikkeling van je website, inclusief kosten voor ontwikkeling, thema’s, apps, en marketing.

Stappen voor het Laten Maken van een Shopify Website

Nu je je doelen en doelgroep hebt gedefinieerd, is het tijd om te duiken in de stappen voor het laten maken van je Shopify-website.

Kies een Geschikte Shopify Ontwikkelaar of Bureau

Het eerste wat je moet doen is beslissen of je de website zelf wilt bouwen of dat je de hulp wilt inschakelen van een professionele ontwikkelaar of een bureau. Als je niet bekend bent met webontwikkeling, kan het inhuren van een expert een verstandige keuze zijn. Zorg ervoor dat je een ontwikkelaar kiest met ervaring in het werken met Shopify.

Domeinregistratie en Hosting

Als je eenmaal een ontwikkelaar hebt geselecteerd, is het tijd om een domeinnaam te registreren en een hostingplan te kiezen. Je domeinnaam moet de naam van je merk of bedrijf weerspiegelen en gemakkelijk te onthouden zijn. Shopify biedt hosting als onderdeel van hun dienst, dus je kunt je domein direct via het platform registreren.

Ontwerp en Themakeuze

Het ontwerp van je website is een van de meest kritieke elementen. Shopify biedt een verscheidenheid aan thema’s waaruit je kunt kiezen, variërend van gratis tot premium. Overweeg de volgende richtlijnen bij het selecteren van een thema:

 • Zorg ervoor dat het thema past bij de uitstraling van je merk en de behoeften van je doelgroep.
 • Kies een responsief thema dat er op alle apparaten goed uitziet.
 • Overweeg het gebruik van een professionele ontwerper om een op maat gemaakt thema te maken als je specifieke eisen hebt.

Ontwikkeling van de Website

De ontwikkelfase omvat het aanpassen van het thema aan je behoeften, het instellen van betalingsgateways, het invoegen van producten en het aanpassen van pagina’s. Dit is het moment om je visie werkelijkheid te maken. Zorg ervoor dat je de website navigatie en gebruikerservaring in gedachten houdt om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk is om door de site te navigeren.

Product invoer en Categorieën

Als je een e-commercewebsite hebt, moet je al je producten en diensten op de site invoeren. Dit omvat product beschrijvingen, prijzen, afbeeldingen en categorieën. Organiseer je producten op een logische manier om het gemakkelijker te maken voor klanten om te vinden wat ze zoeken.

Betalingsgateways en Beveiliging

Shopify biedt een verscheidenheid aan betalingsgateways om betalingen van klanten te accepteren. Je moet de gewenste betaalmethoden instellen en ervoor zorgen dat je website voldoet aan beveiligingsnormen om de gegevens van klanten te beschermen.

SEO-optimalisatie

Zorg ervoor dat je website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden in product beschrijvingen, het optimaliseren van afbeeldingen, het verbeteren van de laadsnelheid en het zorgen voor een duidelijke en overzichtelijke site-architectuur.

Testen en Kwaliteitsborging

Voordat je je website lanceert, is het essentieel om uitgebreide tests uit te voeren om eventuele fouten of problemen op te sporen. Controleer de functionaliteit van de website, zorg ervoor dat alle links werken en dat betalingen correct worden verwerkt. Test de website op verschillende browsers en apparaten om ervoor te zorgen dat deze overal goed presteert.

Lancering

Zodra je zeker weet dat je website klaar is en goed werkt, is het tijd om de site officieel te lanceren. Publiceer je website en kondig deze aan bij je doelgroep. Overweeg ook een lanceringsaanbieding of promotie om de aandacht te trekken.

Onderhoud en Updates van je Shopify Website

Een Shopify-website is geen eenmalige inspanning; het vereist voortdurende aandacht en onderhoud. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van het onderhouden van je website:

 • Regelmatige updates: Zorg ervoor dat je thema, apps en Shopify zelf up-to-date blijven om beveiligingslekken te dichten en nieuwe functies te benutten.

 • Contentupdates: Blijf je productinformatie, blogposts en andere content updaten om je website fris en relevant te houden.

 • SEO-monitoring: Volg je zoekmachineoptimalisatie-inspanningen en pas ze aan wanneer dat nodig is om te blijven concurreren in zoekresultaten.

 • Klantenservice: Bied uitstekende klantenservice via e-mail, chat of telefoon om klanten te helpen en hun vertrouwen te winnen.

 • Marketinginspanningen: Blijf actief in marketinginspanningen, zoals e-mailmarketing, sociale media en online advertenties, om je website te promoten.

Tips voor Succesvolle Verkoop op Shopify

Om een succesvolle e-commerceoperatie op te zetten en te behouden, zijn hier enkele aanvullende tips:

 • Houd rekening met mobiele gebruikers: Zorg ervoor dat je website goed werkt op mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen via hun smartphones en tablets online winkelen.

 • Verbeter de laadsnelheid: Snelle laadtijden zijn cruciaal. Gebruik afbeeldingsoptimalisatie, compressie en browsercaching om je website sneller te maken.

 • Inclusieve betalingsmogelijkheden: Bied verschillende betaalmethoden aan om aan de voorkeuren van je klanten te voldoen.

 • Vertrouwen opbouwen: Toon beoordelingen en getuigenissen om het vertrouwen van klanten te winnen. Zorg voor een gemakkelijke manier voor klanten om contact met je op te nemen.

 • Marketing en SEO: Blijf op de hoogte van de nieuwste marketingtrends en zoekmachineoptimalisatiestrategieën om je website te promoten en meer verkeer aan te trekken.

Website laten maken shopify

Het laten maken van een Shopify-website is een cruciale stap voor elke ondernemer die online wil verkopen. Het biedt een krachtig platform met tal van functies en aanpassingsmogelijkheden om een succesvolle e-commerceonderneming op te bouwen. Door de juiste stappen te volgen, je doelen te definiëren en aandacht te besteden aan details zoals SEO, laadsnelheid en klantenservice, kun je een bloeiende online aanwezigheid opbouwen.

Onthoud dat het proces van het laten maken van een website in Shopify een doorlopende inspanning is. Blijf up-to-date met nieuwe ontwikkelingen in e-commerce, pas je website aan en blijf streven naar verbetering. Met de juiste inzet en strategie kun je je Shopify-website tot een groot succes maken in de wereld van online verkoop.